Totalul afișărilor de pagină

joi, 10 martie 2011

Ora dinozaurilor...ora noastra?

           Asa cum se stie , in ceea ce priveste datarea aparitiei omului pe Pamant, stiinta actuala avanseaza numere cuprinse intre 40000-250000 de ani dar in niciun caz dincolo de un milion....:( In ciuda faptului ca in mai multe locuri pe Terra s au descoperit alaturi, urme impietrite de pasi ale dinozaurilor si omului...
            Proiectarea pe cadranul unui ceas a timpului geologic scurs de la inceputurile formarii planetei noastre, ne pune sub ochi  pe durata a douasprezece ore de timp condensat o imagine surprinzatoare si anume: dupa cele 1,1 miliarde de ani de racire a masei incandescente(2h), dupa aparitia primelor formatiuni cristaline(2h-4h), dupa cele 2,1 miliarde de ani in care s au manifestat primele forme de viata , dupa formarea marilor si oceanelor si aparitia primelor nevertebrate in mediul marin(4h-10:30), dupa stapanirea saurienilor adica a dinozaurilor(10:30-11:30), ultimul element situat pe acest cadran ii revine omului care conform datelor ocupa ultimele 10 secunde din intreg ceasul geologic ce s-a scurs pana in prezent. :))
               Dinozaurii au disparut de mult desi urmele lor continua sa apara din cand in cand. Acestia reprezinta poate una dintre cele mai rezistente forme de viata care au existat vreodata pe Pamant. Domnia lor a durat 140 milioane de ani ceea ce e enorm daca acceptam idee ca durata medie de viata a unei specii e cuprinsa intre 1 si 4 milioane de ani. Pana in 1841 cand s au descoperit primele fosile de dinozauri nu se stia nimic despre existenta lor.
             O recenta si senzationala descoperire arheologica facuta in 1961 in Peru a 11000 de pietre gravate ce se numeste deja "biblioteca de piatra" din desertul Ica care reprezinta atat reprezentari de dinozauri cat si de oameni care par sa-i fi cunoscut indeaproape.
              Aceasta descoperire ar putea sdruncina din temelii mai toata stiinta noastra despre trecutul indepartat! Omul contemporan cu dinozauri???
              In acest caz "ora" dinozaurilor ar deveni si aceea a omului... ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu